Kapcsolat - A rendelés és keretei

Gyakoriság: Egy alkalom 50 perc. A heti rendszeres terápiás ülések fix időpontban zajlanak.
Időpont:    A +36 20 3141517-es telefonszámon keresztül kérhető munkanapokon, 8.00 és 19.00 óra között.
Megközelítés

Budapest belvárosban, a VI. kerület, Révay-köz 1-es szám alatt.

BKV-val (Arany János utca-, Deák Ferenc Tér 10 perc sétára; 1-es, 2-es és 3-as metró vonalai) és autóval egyaránt könnyedén megközelíthető.

Mit értünk online pszichológiai tanácsadás alatt?

Az online pszichológiai tanácsadás lehetőséget nyújt, hogy gyors segítséget kapjunk, ha életünkben elakadást tapasztalunk, elbizonytalanodunk, vagy éppen valamilyen krízishelyzetbe kerülünk.
A tanácsadás az interneten, Skype programon való kapcsolatfelvétellel történik. A személyes beszélgetéshez web-kamerára, de legalábbis mikrofonra van szükség. A tanácsadási alkalmak - az élő terápiás helyzethez hasonlóan - 50 percesek és előzetes időpont egyeztetést igényelnek.

Fontos megjegyezni, hogy az interneten való kapcsolattartást nem helyettesíti az élő, személyes találkozással járó terápiás légkört!

Ennek ellenére egyre jelentősebb szerepet kap a nagy távolságok, egyes pszichés betegségek jellege és az internet széleskörű használata miatt. Az online pszichológia tanácsadás hátrányai között említhetjük továbbá, hogy a súlyosabb pszichés tünetek ilyen módon nem kezelhetők, és szükség esetén a pszichológus nem tud intézkedni.

Azonban sokat segíthet azoknak, akik:

  • nagyon elfoglaltak, így az utazással járó időveszteség miatt nem járnának terápiára
  • szeretnék megőrizni az inkognitót
  • mozgásukban vagy éppen pszichés problémájuk miatt korlátozottak
  • lakhelyük, munkájuk vagy egyéb okok miatt nem tudnak rendszeresen elutazni a terápiás alkalmakra
  • pszichés problémájuk felvállalását így könnyebben megteszik
  • külföldön élnek és így nincs lehetőségük anyanyelvükön terápiás segítségre


Az online pszichológiai tanácsadásra való jelentkezés és részvétel menete

Skype beszerzése – Ingyenes letöltés az alábbi linkre kattintva
            http://www.skype.com/intl/hu/get-skype/

A tanácsadást bejelentkezés, időpontegyeztetés előzi meg:
Tel.: 20/3141517  vagy e-mailben: nemetborbala@gmail.com

Fizetés és lemondás

A fizetés az első találkozással történő megbeszélés alapján, alkalmanként, a találkozás végén, készpénz formájában történik.
Az első konzultáció rövid tanácsadással zárul: a szerint, hogy milyen szakemberre van szüksége és milyen módszer lenne a legalkalmasabb, hogy várhatóan milyen hosszú, és milyen rendszerességet igénylő tanácsadásra van szüksége.

Az időpont módosítása a kliens részéről

Lemondás: Az ülés időpontját megelőzően legalább 1 héttel. Amennyiben az adott alkalom kevesebb, mint egy héten belül kerül lemondásra, úgy az ülés díja kifizetendő. Hat hónapon belül három alkalom mondható le. Alternatív időpont egyeztethető telefonon keresztül, a lemondás alkalmával, amennyiben erre lehetőség van.  A kliens a következő előre fixen megbeszélt időpontja alkalmával jön legközelebb. Amennyiben a kliens haladéktalanul szükségét érzi, hogy egy nagyobb horderejű problémát/döntést a következő időpont előtt, tanácsadás jellegű keretek között átbeszéljen a pszichológusával, kérhet sürgős extra alkalmat.

Az időpont módosítása a pszichológus részéről

Lemondás: Az ülés időpontját megelőzően legalább 1 héttel. Amennyiben az adott alkalom kevesebb, mint 1 héten belül kerül lemondásra, úgy a következő alkalom díja a megbeszélt összeg 50%-a. Lehetőségeihez mérten, lemondás esetén a pszichológus igyekszik alternatív időpontot biztosítani.

Kliens és pszichológusa közötti kapcsolat
A tanácsadás jellegű ülés időpontján kívül a kliens és a pszichológus közötti kommunikáció telefonos egyeztetésen keresztül az esetleges alkalmon kívüli feladattal kapcsolatos kérdésekre, időpont módosításokra, illetve a következő ülés lemondására korlátozódik.

A közös munka megszakadása

A pszichológussal való előzetes egyeztetést követően a kliensnek az együttműködés bármely szakaszában lehetősége van a közös munka befejezését kérni. Ezt követően a folyamat lezárásához még 2 alkalom szükséges.

Az együttműködés végét jelenti, ha a kliens az előre egyeztetett időpontban nem jelenik meg és az azt követő 2 nap folyamán sem jelentkezik megbeszélni a következő alkalmat. Az együttműködés végét jelenti továbbá, ha egymást követő két ülésen nem jelenik meg vagy egymást követő 10 alkalomból két ülésen nem jelenik meg. A közös munka végét jelenti a szerződésben leírt főbb keretek többszöri megsértése is (bővebben az adott pontoknál). A közös munka 1 hónap elteltével egy másik időpontban, új szerződés megkötésével, a célok és a keretek újbóli megfogalmazásával ismételten megkezdhető.

 

Térkép
 
Kapcsolat:
+36 (20) 314 1517
  © 2011 - Német Borbála
  Design by {Dudu}