Kapcsolat - A rendelés és keretei

Időpontkérés, bejelentkezés: Német Borbála klinikai pszichológus a +36 20 3141517-es telefonszámon.

Egy alkalom kb. 45-50 perc. Az első interjú ennél valamivel hosszabb időt is igénybe vehet.

Gyakoriság: A rendszeres pszihológiai konzultációk általában heti 1x vagy 2x, esetenként kéthetente vannak.
Időpont:    Hétfőtől péntekig, előzetes időpont-egyeztetés alapján: 8.00 és 19.00 óra között.
Megközelítés:

Budapesten a VII. kerületben és Budán a XII. kerületben.

BKV-val (4-es, 6-os villamos-, 2-es-, 3-as, 4-es Metró) és autóval egyaránt könnyedén megközelíthető.
A rendelő környékén található utcákban fizetős a parkolás. Legközelebbi parkoló automata telefon száma: 06 (20; 30; 70) 763 3081

 

Mit értünk online pszichológiai tanácsadás alatt?

Az online pszichológiai tanácsadás lehetőséget nyújt, hogy gyors segítséget kapjunk, ha életünkben elakadást tapasztalunk, elbizonytalanodunk, vagy éppen valamilyen krízishelyzetbe kerülünk.
A tanácsadás az interneten, Skype programon való kapcsolatfelvétellel történik. A személyes beszélgetéshez web-kamerára, de legalábbis mikrofonra van szükség. A tanácsadási alkalmak - az élő terápiás helyzethez hasonlóan - 50 percesek és előzetes időpont egyeztetést igényelnek.

Fontos megjegyezni, hogy az interneten való kapcsolattartást nem helyettesíti az élő, személyes találkozással járó terápiás légkört!

Ennek ellenére egyre jelentősebb szerepet kap a nagy távolságok, egyes pszichés betegségek jellege és az internet széleskörű használata miatt. Az online pszichológia tanácsadás hátrányai között említhetjük továbbá, hogy a súlyosabb pszichés tünetek ilyen módon nem kezelhetők, és szükség esetén a pszichológus nem tud intézkedni.

Azonban sokat segíthet azoknak, akik:

  • nagyon elfoglaltak, így az utazással járó időveszteség miatt nem járnának terápiára
  • szeretnék megőrizni az inkognitót
  • mozgásukban vagy éppen pszichés problémájuk miatt korlátozottak
  • lakhelyük, munkájuk vagy egyéb okok miatt nem tudnak rendszeresen elutazni a terápiás alkalmakra
  • pszichés problémájuk felvállalását így könnyebben megteszik
  • külföldön élnek és így nincs lehetőségük anyanyelvükön terápiás segítségre


Az online pszichológiai tanácsadásra való jelentkezés és részvétel menete

Skype beszerzése – Ingyenes letöltés az alábbi linkre kattintva
            http://www.skype.com/intl/hu/get-skype/

A tanácsadást bejelentkezés, időpontegyeztetés előzi meg:
Tel.: 20/3141517  vagy e-mailben: nemetborbala@gmail.com

Fizetés és lemondás

A fizetés az első találkozással történő megbeszélés alapján, alkalmanként, a találkozás végén, készpénz formájában történik.
Az első konzultáció rövid tanácsadással zárul: a szerint, hogy milyen szakemberre van szüksége és milyen módszer lenne a legalkalmasabb, hogy várhatóan milyen hosszú, és milyen rendszerességet igénylő tanácsadásra van szüksége.

Az időpont módosítása a kliens részéről

Lemondás: Az ülés időpontját megelőzően legalább 1 héttel. Amennyiben az adott alkalom kevesebb, mint egy héten belül kerül lemondásra, úgy az ülés díja kifizetendő. Hat hónapon belül három alkalom mondható le. Alternatív időpont egyeztethető telefonon keresztül, a lemondás alkalmával, amennyiben erre lehetőség van.  A kliens a következő előre fixen megbeszélt időpontja alkalmával jön legközelebb. Amennyiben a kliens haladéktalanul szükségét érzi, hogy egy nagyobb horderejű problémát/döntést a következő időpont előtt, tanácsadás jellegű keretek között átbeszéljen a pszichológusával, kérhet sürgős extra alkalmat.

Az időpont módosítása a pszichológus részéről

Lemondás: Az ülés időpontját megelőzően legalább 1 héttel. Amennyiben az adott alkalom kevesebb, mint 1 héten belül kerül lemondásra, úgy a következő alkalom díja a megbeszélt összeg 50%-a. Lehetőségeihez mérten, lemondás esetén a pszichológus igyekszik alternatív időpontot biztosítani.

Kliens és pszichológusa közötti kapcsolat
A tanácsadás jellegű ülés időpontján kívül a kliens és a pszichológus közötti kommunikáció telefonos egyeztetésen keresztül az esetleges alkalmon kívüli feladattal kapcsolatos kérdésekre, időpont módosításokra, illetve a következő ülés lemondására korlátozódik.

A közös munka megszakadása

A pszichológussal való előzetes egyeztetést követően a kliensnek az együttműködés bármely szakaszában lehetősége van a közös munka befejezését kérni. Ezt követően a folyamat lezárásához még 2 alkalom szükséges.

Az együttműködés végét jelenti, ha a kliens az előre egyeztetett időpontban nem jelenik meg és az azt követő 2 nap folyamán sem jelentkezik megbeszélni a következő alkalmat. Az együttműködés végét jelenti továbbá, ha egymást követő két ülésen nem jelenik meg vagy egymást követő 10 alkalomból két ülésen nem jelenik meg. A közös munka végét jelenti a szerződésben leírt főbb keretek többszöri megsértése is (bővebben az adott pontoknál). A közös munka 1 hónap elteltével egy másik időpontban, új szerződés megkötésével, a célok és a keretek újbóli megfogalmazásával ismételten megkezdhető.

 

Térkép
 
Kapcsolat:
+36 (20) 314 1517
  © 2011 - Német Borbála
  Design by {Dudu}